Tikves Alexandria Cuvée White 0.75 l

Суво бело вино, купажа (cuvée) од сортите шардоне и ризлинг, со нежна златна боја и зеленкаста рефлексија.
Tikves Alexandria Cuvée White 0.75 lTikves Alexandria Cuvée White 0.75 l
Цена:
Цена без ДДВ: 820,00 ден
Цена: 820,00 ден
Опис Се одликува со свежи и интензивни ароми на банана, круша и праска, како и ноти на расцутени овошни цветови од јаболко, портокал и лимон, со добро избалансирана киселост и долготраен вкус.

Најдобро се комбинира со морски гргеч, школки, бело месо на жар, свежи медитерански салати и лесни тестенини во млечен сос.

Температура на служење 10-12°C.

Коментари

Нема коментари за овој производ.