fbpx
Производите се испорачуваат во период од 24 часа за Скопје и 48 часа за градовите во Македонија.

Ви нудиме можност за однапред резервиран ден и термин за испорака, со испратена нарачка неколку дена однапред. Оваа опција најмногу им одговара на оние кои не сакаат да го заборават роденденот или важниот ден на нивните најблиски, со што при нарачката оставаат детали и инструкции за испораката и во календарот кој се појавува на крајот од нарачката го одбележуваат денот за испорака.

Порачаните производи во сабота, ќе Ви бидат доставени во понеделник за Скопје, односно вторник за градовите во Македонија.

Испорака во сабота е возможна со направена најава однапред од 1 ден само за Скопје. Испораки во сабота не се вршат во другите градови од Македонија.

Испораки не се вршат во недела и на државни празници.

Доколку сакате да приредите изненадување: Бидете сигурни дека лицето ќе биде на достапно на адресата или на телефонскиот број на денот кога треба да ја прими пратката. На денот на испораката, доколку на адресата нема кој да ја прими пратката и доколку лицето кое треба да ја прими пратката не одговара на телефонскиот број или од било која причина не сака да ја прими пратката, пратката ќе се врати во централата во градот. Ќе бидете известени за направените обиди и наредното испраќање на пратката ќе ви биде дополнително наплатено.

Ексквизит има склучено договор за соработка со Фалкон, Еко Логистик, Карго, Курир, Ин Пошта, Македонска Пошта и има свое овластено лице за дистрибуција.

Купените производи ќе бидат доставени до адресата која сте ја навеле како адреса за испорака. Трошоците за испорака се додаваат на крајот од порачката.

Плаќање преку интернет или со уплатница со испорака во Скопје: 300,00 ден. 

Плаќање преку интернет или со уплатница со испорака низ Македонија: 300,00 ден.

За порачките во висина над 3.000,00 денари не се наплаќа испорака.

 

Враќање на производи и средства

Ексквизит дооел Скопје обезбедува враќање на производи и средства единствено за производите кои се купени и платени од www.exquisite.mk или од неговите поддомени.

Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура и испратница и истиот може да го замените со нов. Во овој случај, Ве молимe да не информирате за Вашето барање и да го доставите на адреса: Ексквизит дооел Скопје, ДЦ Алуминка, лок. 5, Партизански одреди бб, Скопје.

Доколку станува збор за оштететување при процес на производство, производот ќе ви биде заменет за нов. Доколку станува збор за оштетување при користење, производот не може да се замени.

Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот.

Објава за промени

Доколку има некои промени во нашата политика за испорака и враќање на производите, истите ќе бидат напишани во оваа политика, почетната страница и на други места за кои сметаме дека се соодветни.