fbpx

Bovin Imperator 0.75 l

Император е уникатно вино произведено од сортата Вранец, од доцна берба од избрано грозје од лозовите насади на Бовин.
Bovin Imperator 0.75 lBovin Imperator 0.75 l
Цена:
Цена без ДДВ: 2.300,00 ден
Цена: 2.300,00 ден
Опис Вино со длабока, црвена боја и интензивна арома на шумски плодови како боровница, „мајка на дрвото” – рrunus spinosa, рибизла и киселкасти цреши. Вкусот ја следи аромата, е јак и свеж.

Се препорачува да се сервира на трпеза со свинско месо, јагнешко и помасна риба, на температура од 15-17’C.

Коментари

Нема коментари за овој производ.