
Etsu на јапонски значи „задоволство“. Овој џин е елабориран од дестилеријата Асахикава во Хокаидо по азиски рецепт на предците за кој се потребни разни билки, зачини и агруми, од кои некои може да се најдат само во Азија (бобинки, пиперки, агруми…).
Etsu е направен од алкохол од шеќерна трска што му дава посебна заобленост.
Џинот се намалува на 43° со изворска вода од планините Тајсецу.
Состав: aлкохолен дестилат од бобинки на смрека, корен од анџеилка, коријандер, јапонско јузу и горчлива кора од
Алкохол: 43%.
Зафатнина(во литри): 0,7Л.
Амбалажа: стакло спакувано во кутија.
Произведува: Asahikawa дестилерија.
Земја на потекло: Јапонија.