Производите се испорачуваат во период од 24 часа за Скопје и 48 часа за градовите во Македонија.

Ви нудиме можност за однапред резервиран ден и термин за испорака, со испратена нарачка неколку дена однапред. Оваа опција најмногу им одговара на оние кои не сакаат да го заборават роденденот или важниот ден на нивните најблиски, со што при нарачката оставаат детали и инструкции за испораката и во календарот кој се појавува на крајот од нарачката го одбележуваат денот за испорака.

Порачаните производи во сабота, ќе Ви бидат доставени во понеделник за Скопје, односно вторник за градовите во Македонија.

Испорака во сабота е возможна со направена најава однапред од 1 ден.

Испораки не се вршат во недела и на државни празници.

Доколку сакате да приредите изненадување: Бидете сигурни дека лицето ќе биде на достапно на адресата или на телефонскиот број на денот кога треба да ја прими пратката. На денот на испораката, доколку на адресата нема кој да ја прими пратката и доколку лицето кое треба да ја прими пратката не одговара на телефонскиот број или од било која причина не сака да ја прими пратката, пратката ќе се врати во централата во градот. Ќе бидете известени за направените обиди и наредното испраќање на пратката ќе ви биде дополнително наплатено.

Ексквизит има склучено договор за соработка со Фалкон, Еко Логистик, Карго, Курир, Ин Пошта, Македонска Пошта и има свое овластено лице за дистрибуција.

Купените производи ќе бидат доставени до адресата која сте ја навеле како адреса за испорака. Трошоците за испорака се додаваат на крајот од порачката.

Плаќање преку интернет или со уплатница со испорака во Скопје: 250,00 ден. 

Плаќање преку интернет или со уплатница со испорака низ Македонија: 300,00 ден.

За порачките во висина над 3.000,00 денари не се наплаќа испорака.

 

Враќање на производи и средства

Ексквизит дооел Скопје обезбедува враќање на производи и средства единствено за производите кои се купени и платени од www.exquisite.mk или од неговите поддомени.

Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура и испратница и истиот може да го замените со нов. Во овој случај, Ве молимe да не информирате за Вашето барање и да го доставите на адреса: Ексквизит дооел Скопје, ДЦ Алуминка, лок. 5, Партизански одреди бб, Скопје.

Доколку станува збор за оштететување при процес на производство, производот ќе ви биде заменет за нов. Доколку станува збор за оштетување при користење, производот не може да се замени.

Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот.

Објава за промени

Доколку има некои промени во нашата политика за испорака и враќање на производите, истите ќе бидат напишани во оваа политика, почетната страница и на други места за кои сметаме дека се соодветни.

Можете да одберете неколку начини за плаќање: онлајн со платежна картичка (MAESTRO, MASTER, VISA) и преку про-фактура.

Начинот на плаќање преку интернет е многу едноставен.

Со полнење на својата кошничка, купувачот самиот креира свое корисничко име и лозинка за да изврши наплата на производите. Купувачот во моментот на плаќање треба да знае дека веб страната на Ексквизит го редиректира, односно пренасочува кон безбедносната веб страна на Casys креирана за ваков тип на купување и на таа заштитена страна внесува податоци за својата платежна картичка. По извршената трансакција страната повторно се редиректира на веб страната на Ексквизит.

За овој вид на плаќање Ексквизит има склучено договор со Комерцијална Банка ад Скопје.

 

Технички и безбедносни аспекти за e-commerce услугата

Ексквизит на својата интернет продавница има креирано интерфејс, кој откако купувачот е конектиран на интернет продажното место, го води низ процесот на разгледување и нарачување на производи/услуги. Во моментот на плаќање купувачот се редиректира, односно се пренасочува на заштитена страна на Процесинг центарот, на која се внесуваат податоци за платежната картичка (број на картичка, дата на важење на картичката, cvv). Откако ќе заврши обработката на трансакцијата, се пренасочува повторно во Интернет продажното место, односно на страната на Ексквизит. Со ова Ексквизит нема дополнителна одговорност за чување на доверливи податоци за платежната картичка, која пак го заштитува клиентот од можна злоупотреба на картичката, која може да настане во моментот на компромитирање на овие доверливи податоци.

За e-commerce услугата, Комерцијална Банка ад Скопје има имплементација на 3D Secure технологија, која подразбира дополнителни методи на автентификација (Master Card Secure Code и Verified by Visa) на имателите на платежните картички. Со имплементацијата на 3D Secure технологијата се штити и Ексквизит во процесот на купување од евентуалната можна злоупотреба на платежните картички што се поминуваат преку неговото Интернет продажно место. Освен наведеното, имплементирана е и друга безбедносна мерка, 128bit SSL која е потребна во комуникацијата помеѓу купувачот и процесинг центарот.

 

Упатство: Како да платам?

Општи одредби

Добредојдовте

Со Вашиот влез во е-продавницата, се согласувате со општите одредби објавени подолу. Ве молиме прочитајте ги внимателно.

Заштита на лични податоци

Ве молиме прочитајте ја нашата Политика за заштита на лични податоци, објавена на насловната страница.

Електронска комуникација

Со Вашата посета на Exquisite.mk или со испраќање на е-порака, воспоставувате електронска комуникација со нас. Од наша страна ќе добиете повратен одговор преку е-пораки и/или известувањата ќе бидат прикажани на веб страницата.

Со регистрацијата добивате можност за известувања за попусти, акции и нови производи. Доколку не сакате да ги добивате овие информативни билтени, можете да се одјавите на линкот за одјава во е-магазинот.

Вашето корисничко име и лозинка

Доколку ја употребувате оваа веб страница, одговорни сте за одржување на приватноста на Вашето корисничко име и лозинка, како и за ограничен влез во Вашиот компјутер и се согласувате да ја превземете одговорноста за сите активности кои ќе се одвиваат со Вашето корисничко име или лозинка. Продажбата на малолетни лица под 18 годишна возраст не е дозволена, односно доколку имате под 18 години, можете да ги користите услугите на Ексквизит со придружба на родител или старател, кој ќе одговара за плаќањето со неговата кредитна картичка.

Употреба

Примарна цел при прибирање на личните информации е да Ви обезбедиме сигурно, лесно и ефикасно искуство. Вие се согласувате дека можеме да ги користиме Вашите лични податоци за:

Да ви ги овозможиме услугите и поддршката кои ќе ги побарате,

Решавање на спорови или решавање на проблеми,

Оневозможување на евентуални забранети или илегални активности,

Прилагодување, мерење и подобрување на нашите услуги и содржина на веб страницата,

Споредување на точноста на дадените информации со трети страни.

Коментари, прегледи и друга содржина

Посетителите можат да објавуваат искуства, забелешки за производите или да објават идеи, коментари, прашања или други информации се додека содржината на истите не е нелегална, заканувачка, навредлива или може да повреди трети лица. Исто така, коментари со политичка содржина, масовни пораки, реклами и слично, категоризирано во „spam“ се забранети. Ексквизит дооел Скопје го задржува правото да ги отстрани тие пораки.

Опис на производот

За сите описи на производите направен е обид да се опишат најблиску и најточно што може. Сепак, Ексквизит не гарантира дека описите на производите се комплетни, точни или без грешки. Доколку производот понуден и добиен од Ексквизит не е во согласност со описот, Ваше право е да го вратите неоштетен и неупотребен.

Го задржуваме правото во сите цветни аранжмани да ја менуваме делумно содржината и бојата на цвеќињата во зависност од нивната достапност во текот на годината и формата и бојата на корпите за цветните аранжмани и деликатесните корпи.

Цени

Сите цени се изразени во денари и не ги вклучуваат и трошоците за пакување и дистрибуција.

Авторски права

Сите содржини на оваа веб страница, како текст, слики, лого, икони, дигитални превземања и софтвер се во сопственост на Ексквизит и секоја употреба на истите за иста или слична дејност се казнува со Закон.

Ограничување од одговорност

Ексквизит дооел Скопје овозможува највисока сигурност и безбедност на веб страницата. Меѓутоа, не можеме да гарантираме дека е невозможен пристап на хакери, компјутерски вируси и слично со што и Вие би биле засегнати.

Вие се согласувате да ја употребувате нашата веб страница на сопствен ризик.

Ексквизит дооел Скопје не обезбедува гаранција или враќање на производи и/или парични средства за производи или услуги кои не се купени од нашата веб страница.

Законски одредби

Со посетата на Exquisite.mk се согласувате со овие општи одредби, политиките спомнати во овие општи одредби и со сите релевантни закони на Република Македонија.

Политики и измени

Ве молиме погледнете ги нашите политики, поставени на веб страницата. Овие политики исто така нудат одредби кои се однесуваат на посетата на веб страницата. Ексквизит дооел Скопје го задржува правото да прави промени на веб страницата, политиките и општите одредби во било кое време.

Адреса:

Ексквизит дооел Скопје

Деловен центар Алуминка, лок. 5, Партизански одреди 70б, Скопје

wwww.ex.mk, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Ви благодариме за посетата на нашата веб страница. Приложената политика за заштита на лични податоци објаснува како ги користиме Вашите лични податоци генерирани на оваа страница. Со Политиката за заштита на личните податоци се уредува и правото на приватност и сигурност на личните податоци кои се цел на обработката. Политиката за заштита на лични податоци се однесува за вебстраницата на Ексквизит дооел Скопје, www.exquisite.mkи се појавува на дното од страницата. Оваа политика се однесува и се применува на сите наши домени и поддомени и се појавува на дното од страницата.

Објавите во Политиката за заштита на лични податоци можат да бидат изменети и секоја измена ќе биде евидентирана. Притоа, Ве покануваме да ја прегледате политиката за заштита на лични податоци секогаш кога ќе ја посетувате нашата веб страница со цел да ги дознаете најновите промени кои се однесуваат на користење на Вашите лични податоци.

Прибирањето на личните податоци на оваа веб страница е во согласност со прописите за заштита на личните податоци.

Забелешка:доленаведените објави во оваа Политика за заштита на лични податоци се однесуваат само за оваа веб страница. Доколку се поврзувате со други веб страници, потребно е да ги разгледате и прочитате Политиките за заштита на личните податоци објавени на истите.

Прибирање на информации

Личните податоци, доброволно поднесени од нашите посетители: Име, презиме, поштенска адреса, контакт телефонски број и електронска адреса, се прибираат и употребуваат со цел да се исполни Вашата побарана нарачка. Овие информации ќе се користат единствено за цел исполнување на нарачките, освен доколку не ни обезбедите дозвола да ги користиме за друга цел, на пример да ве додадеме на нашата мејлинг листа. Личните податоци ќе бидат чувани во форма што овозможува идентификација на субјектот на личните податоци, не подолго од што е потребно да се исполнат целите поради кои податоците се собрани за натамошна обработка, по што истите се бришат и уништуваат.

Заштита на Вашата сметка

Вашата лозинка е клучот од Вашата сметка. Вашето корисничко име и лозинка треба да се разликуваат и да Ви бидат познати единствено Вам. Доколку Вашето корисничко име е идентично со Вашата лозинка, возможно е лесно користење на Вашиот идентитет при користење на било какви активности на веб страницата. Користете броеви, букви и специјални знаци и не ја откривајте Вашата exquisite лозинка никому. Доколку изгубите контрола врз лозинката, губите и контрола врз Вашите лични податоци и можете да станете предмет на законски водени активности предводени во Ваше име. Заради тоа, доколку Вашата лозинка е компромитирана од било која причина, веднаш известете го Ексквизит и сменете ја лозинката.

Cookies Технологија на следење

Оваа веб страница може да употребува cookies и технологија на следење во зависност од понудените форми. Cookie и технологијата на следење се корисни за прибирање на информации како што се тип на пребарувач и оперативен систем, следење на број на посетители на веб страницата и употреба на веб страницата од страна на посетителите. Cookies исто така придонесуваат кон подобрување на веб страницата и нејзино прилагодување кон потребите на посетителите. Личните податоци не можат да се прибираат преку Cookies.

Давање на лични податоци на користење

Само врз основа на закон Вашите лични податоци можат да бидат дадени на користење на државни органи или други институции. Имено, станува збор за следните можни ситуации:

Забрането или побарано со Закон

Заштита на постоечка или потенцијална измама или неавторизирана трансакција

Истрага на измама која веќе се случила

Информациите кон горе наведените тела/институции не се пласирани за маркетинг цели.

Обврска за тајност и заштита на личните податоци

Вашите лични податоци се безбедно сочувани од губење, уништување, фалсификување и неавторизиран пристап. Единствено авторизирани вработени имат пристап кон овие информации. Преносот на личните податоци е заштитен со соодветни методи, така што истите нема да бидат читливи при преносот и заштитени соодветно на ризикот и природата на податоците кои се пренесуваат. Заради спречување на неовластен пристап и злоупотреба на личните податоци, ќе се превземат сите потребни технички и организациски мерки за заштита на личните податоци.

Употреба на веб страницата од страна на малолетни лица

Им препорачуваме на сите родители и старатели да ги научат своите деца на безбедно и одговорно ракување со личните податоци на интернет. Малолетните лица не смеат да даваат лични податоци без дозвола од нивните родители или старатели. Ексквизит никогаш нема намерно да земе лични податоци од малолетници, ниту пак истите да ги проследи на трета страна без дозвола од родителот/старателот.

Информации за политиката за заштита на личните податоци

Доколку сакате да поставите прашање или да испратите коментар кон нашата политика за заштита на личните податоци, истото можете да го сторите, користејќи ги следните информации:

Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

На ваше барање, во рок од 15 дена ќе бидете информирани кои од вашите лични податоци, доколку ги има, се прибрани за време на вашите посети на интернет страницата на Ексквизит. Субјектите ќе бидат информирани за постоење на правото на пристап и исправка на нивните лични податоци.

Објава за промени

Доколку има некои промени во нашата заштита на личните податоци ќе бидат напишани во оваа изјава за заштита на личните податоци, почетната страница и на други места за кои сметаме дека се соодветни.

Последна промена: Август 2015

Започнавме со работа во април 2009 година како прв македонски веб шопинг центар кој има за цел да го олесни наметнатото брзо темпо на секојдневниот живот со можност за интернет нарачување и достава на производите до адресата на нарачателот.

Во текот на девет годишното работење стекнавме многу клиенти од Македонија и македонската дијаспора ширум светот, испорачавме безброј подароци, изненадувања и честитки за роденден, 8ми март, Валентајн, свадби и различни специјални настани за нивните роднини и пријатели во Македонија.

Денес www.ex.mk е веќе препознатлив онлајн сервис за едноставно одбирање и купување на подароци, цвеќе, балони, персонализирани подароци, деликатесни корпи, накит, книги и разновидни производи со кои пријатно ќе ги изненадите вашите најблиски.

Нашето водечко мото е: „Испорачуваме извонредност“ и тоа е нашиот единствен критериум.

Ви стоиме на располагање за сите прашања на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., на online chat поставен на веб страната или на Viber на телефонските броеви +38978 442 052 и +38978 442 153.

Кон подароците ја додаваме и вашата лична порака, која е потребно да ни ја испратите заедно со порачката, пополнувајќи го делот „Забелешка од клиентот“.

Испораката опфаќа достава до адреса наведена од страна на купувачот во рок од 24 до 48 часа, но доколку имате одреден ден за испорака, можете да го наведете во календарот кој се појавува на крајот од нарачката. Вашата нарачка ќе биде доставена точно на тој ден.

Плаќањето е обезбедено со софтвер специјализиран за интернет продавници, овозможено од Комерцијална Банка ад Скопје.

Континуирано придонесуваме кон развојот на е-трговијата во Македонија со одржување на комерцијални обуки, поттикнувајќи отворање на нови е-продавници. Во 2012 година успешно реализиравме проект наменет за студентите и невработените лица, поддржан од Амбасадата на Кралство Норвешка, во чии рамки обучивме над 300 лица.

Сите досегашни објави за нашето работење во печатените и електронски медиуми можете да ги разгледате тука.

Започни со е-шопинг!