Срце на ветрот

Технички смело, досетливо, ранливо и претерано човечно, ова маестрално книжевно деби е олицетворение на духот на ирската провинција.
Срце на ветротСрце на ветрот
Цена:
Цена без ДДВ: 400,00 ден
Цена: 400,00 ден
Опис Срце на ветрот е роман за жителите на едно рурално место во современа Ирска погодена од финансиската криза, во кое избиваат опасни тензии. Среде масовната безработица и беспарица, се разгоруваат гневот и насилството, кои кулминираат со убиство на еден стар човек и грабнување на едно дете, сеејќи ужас, горчина и очај меѓу жителите. Во срцето на романот е младиот Боби, кој како и мнозината бара начин да си го прехрани семејството, прогонуван од татковото убиство што многупати и самиот го посакал...

Овој полифоничен роман е мозаик од 21 лично видување на настаните раскажани во прво лице, што речиси се читаат како исповеди. Растргнати помеѓу јавната персона и личната болка од семејните конфликти, ликовите преку сопствената вистина расплетуваат една автентична приказна. Технички смело, досетливо, ранливо и претерано човечно, ова маестрално книжевно деби е олицетворение на духот на ирската провинција. Во него Донал Рајан со одлично одмерена мистериозност и длабока проникливост ги овековечува зборовите и мислите на една генерација.

Автор: Донал Рајан

Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР

ИСБН: 978-608-456-9862

Година на издавање: 2019

Број на страни: 159

Димензии: 140/210

Корица: мека

Јазик: македонски

Коментари

Нема коментари за овој производ.