Полиња со диви нарциси

Најновиот роман на Винка Саздова, Полиња со диви нарциси, е необична приказна за едно неверство.
Полиња со диви нарцисиПолиња со диви нарциси
Цена:
Цена без ДДВ: 400,00 ден
Цена: 400,00 ден
Опис Писмото што останува непрочитано во џебот на едно палто е причина за едно долго патување кон секој изминат и иден миг од животот. Сто и осум жолти ливчиња со непромен- ливата порака: Разбуди ме. Страниците од дневникот, испишани во потрагата по себе, се единствената нишка во лавиринтот на љубовта и неверството. Митови што еманираат од нашето најсекојдневно постоење. Доброволни прогонства и разделби ни ги отвораат портите кон вечно живите детства. Мириси што можат да ги разбудат најскриените агонии на животот, секогаш еден чекор пред нас. Како можеме да го најдеме она што ниту сме знаеле дека воопшто ни припаѓа. Противречноста на очекувањето. Да проникнеш во човекот е исто како тој да се роди повторно. Дали тоа, што еднаш суштински се скинало, може совршено да зацели?

Најновиот роман на Винка Саздова, Полиња со диви нарциси, е необична приказна за едно неверство. Особено восхитуваат веќе докажаното мајсторство во монтажата на нарацијата и суптилната инверзија во која ни се откриваат ликовите. Староста преку младоста, минатото преку иднината. И едното и другото судбински вкрстени во вечното сега.

Автор: Винка Саздова

Издавачка куќа: ТРИ

ИСБН: 9786082300719

Година на издавање: 2011

Број на страни: 285

Димензии: 140X205

Корица: мека

Јазик: МК

Коментари

Нема коментари за овој производ.