fbpx

Малиот принц

Погледнат низ детските очи, светот е енигма, често драматична.
Малиот принцМалиот принц
Цена:
Цена без ДДВ: 400,00 ден
Цена: 400,00 ден
Опис Затоа Малиот принц не престанува да поставува прашања за смислата на животот. Одговорите што ги добива од возрасните се бизарни со својот груб рационализам и ја покажуваат во вистинска светлина извештаченоста на светот на возрасните, па затоа авторот, усогласувајќи го својот светоглед со штедрата фантазија на детето, ја наоѓа волшебната формула за излез од агонијата на еден свет лишен од вистинските вредности. Патешествијата на Малиот принц од планета на планета, од откритие до откритие, се во значајна мера и едукативни, а оваа лирска сказна, овоплотена со сликовит и езотеричен јазик, во целост е поврзана и со традицијата на филозофската апологија, и токму тоа е она што ја означува необичноста на Малиот принц за кој, без сомневање, се можни безброј интерпретации.

Сказната „Малиот принц“, што е раскажана во прво лице и е проследена со навидум наивни цртежи и акварели од авторот и со едноставноста на раскажувачкиот тон, со ненаметливите реплики и со фантастичниот аспект на опишаните доживелици претставува неповторливо четиво, пред сè за децата, но и за читателите од сите возрасти.

Автор: Антоан де Сент-Егзипери

Издавачка куќа: ТРИ

ИСБН: 9786082300665

Година на издавање: 2004

Број на страни: 97

Димензии: 112X180

Корица: мека

Јазик: МК

Коментари

Нема коментари за овој производ.