fbpx

Tikves Alexandria Cuvée 0.75 l

Суво црвено вино, купажа (cuvée) од сортите вранец, мерло и каберне совињон со интензивна рубин-црвена боја.
Tikves Alexandria Cuvée 0.75 lTikves Alexandria Cuvée 0.75 l
Цена:
Цена без ДДВ: 1.090,00 ден
Цена: 1.090,00 ден
Опис Се одликува со комплексни ароми на црвено и црно овошје – цреши, сливи, малини и црна рибизла, и ноти на сушен тутун, чад, црн пипер и цимет, вткаени во полното и заокружено тело, со силен зачински финиш.

Идеално се комбинира со телешко месо, свинско месо на скара, ќебапи и тврдо сирење како чедар и пармезан.

Температура на служење 14-16°C.

Коментари

Нема коментари за овој производ.