fbpx

Сет EmozioniI in Toscana

Сет од 6 х 150гр. парфимирани сапуни.
Цена:
Цена без ДДВ: 1.150,00 ден
Цена: 1.150,00 ден
Опис Нашата љубов кон убавината на природата, се открива во овие природни сапуни. Шест сапуни богати со активни состојки кои ја тонизираат и ја хранат кожата, оставајќи ја мазна и свиленкаста со прозрачен сјај.

Збогатен со енергетски елементи за тонирање и потхранување, Вашата кожа ќе ја направат нежна и свиленкаста со неверојатен сјај. Затегнување и прочистување на кожата со екстракти од црешов цвет и витамини А и Е.

Со традиција подолга од 60 години, со почетоци во далечната 1947-ма година во Фиренца, Италија, Нести Данте е една од ретките компании во светот која произведува висококвалитетни природни и органски сапуни добиени со класичен метод. Тоа е постапка на сапонификација која трае повеќе денови, со занаетчиски и рачен пристап. Се користат најквалитетни, комплетно природни сирови растителни масла, избирани со строга селекција за најдобар квалитет, што резултира со добивање на најквалитетни природни сапуни на пазарот, богати со висококвалитетни природни глицериди кои даваат омекнувачки ефект на кожата.

Неколкуте чекори на производство се под строга контрола на висококвалификувани кадри што резултира со постојан највисок квалитет на сапуните.

Сапуните на Нести Данте Комплетно се природни, 100% биоразградливи и не се тестирани на животни.

Но, најважно од се е тоа што комерцијалните „сапуни“ што се нудат на пазарот, воопшто и не се сапуни, туку фабрикувани синтетички тврди детергенти, кои поради постапката на производство и состојките се многу агресивни за кожата. Најсликовита споредба би била како разликата помеѓу носење на памучна и синтетичка облека.

Коментари

Нема коментари за овој производ.