Вино розе Alexandria TIKVES 0.75л

Полусуво розе вино со светло розова боја и изразени тропски ароми.
ВИНО розе Alexandria TIKVES 0.75лВИНО розе Alexandria TIKVES 0.75л
Цена:
Цена без ДДВ: 490,00 ден
Цена: 490,00 ден
Опис Полусуво розе вино со светло розова боја и изразени тропски ароми при што преовладува аромата на манго со ноти на бело овошје и ѓумбир. Вино со лесно тело и свежа киселост и балансирани ароми на праска, кајсија и диња.

Нето: 0,75л.

Мускат хамбург, мерло и каберне совињон.

Полусуво розе вино со контролирано потекло од тиквешкото виногорје.

Произведува и полни: Винарска визба Тиквеш АД Скопје.

Берба 2015г.

Алк. 12% Вол.

ТЕМПЕРАТУРА НА СЛУЖЕЊЕ: 10°C 12°C

КОМБИНАЦИЈА СО ХРАНА: Свежи салати, лесни тестенини, овошни десерти

Коментари

Нема коментари за овој производ.