Gorenje KAS 53 FT 5.5kw

Gorenje KAS 53 FT 5.5kw.
Gorenje KAS 53 FT 5.5kwGorenje KAS 53 FT 5.5kw
Цена:
Цена без ДДВ: 28.990,00 ден
Цена: 28.990,00 ден
Gorenje KAS 53 FT 5.5kw
Gorenje KAS 53 FT 5.5kw
Опис Карактеристики

Компактен дизајн

Компактниот дизајн на клима уредот кај оние со помали димензии ги овозможува сите предности на оние со големи димензии! Ги одликува тивка и економична работа и автоматско префрлање меѓу ладењето и греењето. Местењето е едноставно, со помош на дигиталниот управувач од далечина.

Насочувачи на воздухот

При функцијата ладење, насочувачите на воздух при ладењето се свртуваат во водорамна положба. Со тоа ладниот воздух е насочен под плафонот што овозможува брзо и рамномерно ладење на просторот. Меѓутоа, при функцијата греење, насочувачите на воздух се свртени надолу што овозможува брзо и рамномерно зголемување на температурата.

Автоматско повторно придвижување

Во случај на прекин на доводот на електрична енергија, кај повторното вклучување на клима уредите, функцијата на автоматско повторно придвижување овозможува автоматско продолжување со работата на апаратот со сочувани поставувања.

Автоматска работа

Клима уредот, при изборот на автоматскиот начин на работа, со помош на температурниот сензор го регулира оптималниот начин на работа меѓу греењето и ладењето.

ЛЕД дисплеј

ЛЕД дисплејот на клима уредот ги претставува вашите прилагодувања, така што работата е секогаш прегледна.

Ноќен режим на работа

Функцијата на ноќна работа овозможува автоматско намалување на моќта на ладење односно на греење за 1°C во првите два часа на работа. Таквата поставеност потоа ја одржува системот во следните 5 часа, по што тој автоматски се исклучува.

Тивка работа

Конструкциската изведба и изборот на најдобри материјали за поединечните делови на клима уредите, првенствено на изменувачите, на вентилаторите и насочувачите на воздух, овозможуваат соодветен проток на воздух низ апаратот и кај пониските брзини. Пониската брзина на вртење на вентилаторите

Турбо дејствување

Функцијата на забрзана работа овозможува најбрзо постигнување на предходно наместената температура.

Технички карактеристики:

Тип на единицата: Внатрешна единица

Тип на монтажа: На ѕид

Далечинско управување: Далечински управувач

Режим на работа: Класичен

Разладно средство: R410A

EER: 2,81

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Ладење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Грејна моќност: 5.570 W

Разладна моќност: 5.280 W

Минимален звучен притисок: 33 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 43 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.542 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.643 W

Минимален проток на воздух: 543 m³

Проток на воздухот: 820 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7 mm

Максимална должина на цевките: 25 m

Максимална висинска разлика: 10 m

Коефициент COP: 3,61

Максимална аудио моќност: 43 dB(A)re1pW

Минимален звучен притисок: 33 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 43 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 95,7 × 30,2 × 21,3 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 103,5 × 38 × 29,5 cm

Нето тежина на апаратот: 10,2 kg

Бруто тежина на апаратот: 13,3 kg

Коментари

Нема коментари за овој производ.